- 230367
- Skladem
Skladem
Nejlepší rýže basmati pochází z Indie a Pákistánu a znamená „vůni“. Je považována za nejkvalitnější druh rýže na světě, která roste výhradně v předhůří Himalájí, kde čiré, na minerální látky bohaté řeky dávají vyniknout jejímu výraznému aroma.
Rýže basmati, rýže dlouhozrnná loupaná.
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše do 70 %.
Vyrobeno z rýže seté (Oryza sativa L.)
Neuvádí se
Na 100 g | % RI* na 100 g | |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1474 kJ/ | 17 % |
347 kcal | ||
Tuky | 0,5 g | 1 % |
z toho nasycené mastné kyseliny | <0,1 g | |
Sacharidy | 77 g | 30 % |
z toho cukry | 0,4 g | |
Vláknina | 1,1 g | - |
Bílkoviny | 8,2 g | 16 % |
Sůl | <0,01 g | 0,1 % |
*Referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8400 kJ/2000 kcal). | ||
Sůl je v potravině obsažená výlučně v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku. |
Podravka - Lagris, a.s.
Dolní Lhota 39
763 23 Dolní Lhota
Česká republika
Kód země původu suroviny*:
*IND - Indie, PAK - Pakistán.
Plotna - Pokojová teplota
Návod k přípravě:
1. Rýži propláchněte a vsypte do osolené vroucí vody (na 1 šálek rýže je třeba cca 2,5 šálku vody).
2. Vařte pod pokličkou na mírném plameni 10 - 12 minut, dokud rýže nezměkne.
3. Přebytečnou vodu slijte a servírujte.