- 374798
- Skladem
Skladem
Jasmínová rýže je nejrozšířenější v Thajsku a asijské kuchyni vůbec. Svojí chutí je velmi podobná rýži basmati, ale ve srovnání s ní více lepí. Zrnka jasmínové rýže mají bílou až zlatohnědou barvu a jemnou vůni připomínající jasmín. Díky lepivé konzistenci se skvěle hodí zejména do salátů, pilafů a dezertů - prostě všude, kde oceníte její aromatickou vůni.
Rýže dlouhozrnná loupaná.
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70 %.
Vyrobeno z rýže seté (Oryza sativa L.)
Cereálie obsahující lepek - Může obsahovat
Vejce - Může obsahovat
Lepek - Může obsahovat
Mléko - Může obsahovat
Sója - Může obsahovat
Na 100g | % RI* na 100 g | |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1478 kJ/ | 17 % |
348 kcal | ||
Tuky | 0,2 g | |
z toho nasycené mastné kyseliny | <0,1 g | |
Sacharidy | 79 g | 30 % |
z toho cukry | 0,4 g | |
Vláknina | 0,8 g | - |
Bílkoviny | 8,1 g | 16 % |
Sůl | <0,01 g | 0,1 % |
* Referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8400 kJ/2000 kcal). | ||
Sůl je v potravině obsažená výlučně v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku. |
Podravka - Lagris, a.s.
Dolní Lhota 39
763 23 Dolní Lhota
Česká republika
Kód země původu suroviny*:
*THA = Thajsko, KHM = Kambodža, VNM = Vietnam, ITA = Itálie.
Plotna - Pokojová teplota
Návod k přípravě:
1. Sáček s rýží propláchněte a vložte do osolené vroucí vody (1 sáček/ 1 l vody).
2. Vařte pod pokličkou na mírném plameni 14 - 16 minut dokud rýže nezměkne.
3. Sáček vytáhněte a přebytečnou vodu nechte odkapat. Pak sáček v horní části roztrhněte nebo rozstřihněte a rýži servírujte.
Lagris doporučuje:
Listové hřebeny
Suroviny na 4 porce: listové těsto, náplň: 150 g uvařené jasmínové rýže Lagris, 2 cibule, olej, 100 g sušených nebo konzervovaných rajčat, 150 g šunky, zeleninový vývar, 2 vejce, bazalka, sůl, pepř, ½ zakysané smetany, v případě potřeby hrst strouhanky.
Příprava: nejprve si připravíme náplň. Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme rajčata, koření, sůl a vývar a směs krátce podusíme. Pak přidáme uvařenou rýži a nakrájenou šunku. Směs odstavíme a po chvíli vmícháme smetanu a vejce. Pokud je směs řídká, můžeme přidat hrst strouhanky. Listové těsto rozválíme, vykrajujeme kolečka či obdélníky, doprostřed lžící pokládáme náplň, okraje mažeme bílkem a pevně stlačíme. Plněné těsto klademe na plech a potíráme rozšlehaným žloutkem. Pečeme při 220 °C dozlatova. Podáváme teplé s rajčatovým salátem či tomatovým dipem.