- 217199
- Skladem
Skladem
Sypká směs na přípravu dortu
Pšeničná mouka, cukr, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, čokoládové kousky,země původu Německo, 7 %,(cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, emulgátor (lecitiny), aroma), kypřicí látky (dihydrogendifosforečnan sodný, hydrogenuhličitan sodný), jedlá sůl, vláknina, aroma.
Obiloviny obsahující lepek, může obsahovat: vejce a výrobky z nich, mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Na 100 g hotového výrobku: Energetická hodnota: 1134 kJ/272 kcal, Bílkoviny: 4,8 g, Sacharidy: 28,8 g, z toho cukry: 14,0 g, Tuky: 16,2 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 8,3 g, Vláknina: 2,0 g, Sodík (Na): 0,2 g. Dort připravený podle návodu. Z doporučené denní dávky na základě průměrného denního energetického příjmu 2000 kcal
Balení obsahuje: 450g směsi na vláčný korpus, 100g na lehký pařížský krém. Na korpus k tomu přidáte: 260 ml vody, 30 ml oleje, (3 polévkové lžíce), 1-2 vejce (velikosti M) Na krém: 400-500 ml smetany ke šlehání. Všechny druhy trub před pečením dobře předehřejte! Elektrická trouba: 150 °C, 35-40 min. Horkovzdušná trouba: 130 °C, 35-40 min. Plynová trouba: střední stupeň, 35-40 min. Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou! Doporučujeme kulatou dortovou formu O 26 cm. Příprava krému: Obsah sáčku se směsí na krém vysypeme do hrnce. Přilijeme smetanu ke šlehání, za stálého míchání přivedeme do varu a 1 minutu povaříme. Odstavíme z plotny, necháme trochu zchladnout, poté vložíme do chladničky a necháme minimálně 3 hodiny vychladnout. Nejlépe je nechat smetanu vychladit přes noc. Příprava korpusu: Obsah sáčku se směsí na korpus vysypeme do mísy, přidáme vodu, olej a 1 nebo 2 vejce. Těsto mícháme vařečkou nebo metličkou dohladka. Hladké těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy, vložíme do trouby a pečeme. Čas a teplota pečení jsou uvedené v tabulce. Upečený korpus necháme vychladnout a poté jej jednou podélně překrojíme. Vychlazenou pařížskou smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni do tuha. Polovinou pařížské šlehačky potřeme spodní díl korpusu, přikryjeme vrchním dílem korpusu a zbytkem šlehačky potřeme vrch a okraje dortu. TIP: Dort můžeme ozdobit strouhanou čokoládou nebo zdobením. Do dortu můžeme také přidat na kolečka nakrájené banány, které poklademe na spodní korpus pod krém.
Výrobce/Distributor: Dr. Oetker s.r.o. Americká 2335 272 01 Kladno Česká republika