- 197829
- Skladem
Skladem
Chilli je nedílnou součástí ostrých pokrmů. Kořeníme jím indické, čínské, jihoamerické pokrmy, guláše a ryby. Přidáváme jej i při nakládání zeleniny.
Koření jednodruhové.
Chilli mleté
Celer - Může obsahovat
Cereálie obsahující lepek - Může obsahovat
Vejce - Může obsahovat
Mléko - Může obsahovat
Hořčice - Může obsahovat
Arašídy - Může obsahovat
Sezam - Může obsahovat
Sója - Může obsahovat
Neuvádí se
Pěkný-Unimex s.r.o.
Trojanova 16
120 00 Praha 2
Česká republika
Chilli Con Carne
4 porce, 45 min.
Suroviny:
- 1 šálek fazolí
- 200 g hovězího masa
- 100 g vepřového masa
- 500 ml hovězího vývaru
- 3 stroužky česneku
- 2 cibule
- 300 g rajčat
- 1 zelená paprika
- 100 g šunky
- 4 lžíce olivového oleje nebo sádla
- 2 lžičky Majoránky Avokádo
- 1 lžička Kmínu mletého Avokádo
- 1/2 lžičky Chilli mletého Avokádo
- dle chuti: Pepř černý mletý Avokádo, sůl
Způsob přípravy:
Fazole propláchneme vodou a pak namočíme přes noc. Maso omyjeme, nakrájíme na malé kousky a v hrnci osmažíme na 2 lžících tuku. Zalijeme vývarem a krátce podusíme. Pak přidáme kmín, rozdrcené stroužky česneku, chilli, majoránku a sůl a dobře zamícháme. Přidáme fazole a dusíme dokud nezměknou. Odděleně usmažíme nakrájenou cibulku s rajčaty a paprikou a následně vše přidáme k masu. Šunku pokrájíme a také přidáme k masu a ještě dalších 10 minut dusíme. Pokud bude pokrm příliš hustý, tak jej podlijeme vývarem. Nakonec dochutíme solí, pepřem a chilli. Podáváme s nachos.