- 134250
- Skladem
Skladem
Tato směs koření skvěle zvýrazní chuť zvěřiny všeho druhu. Je možné ji použít i při pečení krůty nebo hovězího masa.
Naše kořenící přípravky jsou bez přidaného glutamátu, konzervantů a umělých barviv.
Kořenící přípravek sypký.
Jedlá sůl
Česnek sušený
Cibule sušená
Paprika mletá sladká
Koriandr plody
Rozmarýn
Pepř černý mletý
Jalovec mletý
Nové koření mleté
Tymián
Bobkový list
Kurkuma mletá
Neuvádí se
ve 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota | 1129 kJ / 269 kcal |
Tuky | 5,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,9 g |
Sacharidy | 39 g |
z toho cukry | 10 g |
Bílkoviny | 9,3 g |
Sůl | 24,8 g |
Pěkný-Unimex s.r.o.
Trojanova 16
120 00 Praha 2
Česká republika
Srnčí s hřibovou omáčkou
4 porce, 60 min.
Suroviny:
- 600 g očištěného srnčího hřbetu
- 200 ml oleje, nejlépe hroznový
- 100 g suchého toastového chleba
- 1 svazek petrželky
- 100 g mražených hub
- 4 lžíce řepkového oleje
- 50 ml suchého bílého vína
- 1 šálek silného hovězího vývaru
- 100 ml 30% smetany
- 400g vařených bramborových noků
- 1 svazek pažitky, nasekané najemno
- 1 balení přípravku Divočina Avokádo
- 1 lžíce Tymiánu Avokádu
- dle chuti: Pepř černý mletý Avokádo, sůl
Způsob přípravy:
Do masa vetřeme polovinu hroznového oleje spolu se směsí na divočinu a necháme 4hod. odležet. Chleba, petrželku a zbytek hroznového oleje mixujeme dokud nevznikne krusta. Houby orestujeme na řepkovém oleji dozlatova, přidáme tymián a zalijeme vínem. Tekutinu necháme odpařit, přidáme vývar, ještě zredukujeme. Smetanu přivedeme k varu, vsypeme do ní noky. Vaříme dokud smetana nezhoustne. Dochutíme solí, pepřem a posypeme pažitkou. Maso orestujeme na rozpálené pánvi ze všech stran dozlatova a pak pečeme 8 minut v troubě při 180 °C. Po upečení necháme 5 minut na teplém místě. Poté obalíme v krustě. Podáváme s noky a houbovou omáčkou.