- 318275
- Skladem
Skladem
Tuto chuťově vyladěnou směs používáme k přípravě jak litého perníku, tak i vykrajovaných perníčků nebo různých sušenek.
Naše kořenící přípravky jsou bez přidaného glutamátu, konzervantů a umělých barviv.
Kořenící přípravek sypký.
Skořice mletá
Koriandr plody
Cukr
Anýz
Hřebíček mletý
Muškátový ořech mletý
Celer - Může obsahovat
Cereálie obsahující lepek - Může obsahovat
Vejce - Může obsahovat
Laktóza - Může obsahovat
Mléko - Může obsahovat
Hořčice - Může obsahovat
Arašídy - Může obsahovat
Sezam - Může obsahovat
Sója - Může obsahovat
ve 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota | 1382 kJ / 330 kcal |
Tuky | 9,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,4 g |
Sacharidy | 48 g |
z toho cukry | 19 g |
Bílkoviny | 7,3 g |
Sůl | 0,03 g |
Pěkný-Unimex s.r.o.
Trojanova 16
120 00 Praha 2
Česká republika
Tradiční perník s povidly
6-8 porcí, 60 min.
Suroviny:
- 200 g másla
- 50 ml plnotučného mléka
- 50 g akátového medu
- 150 g třtinového cukru
- 400 g polohrubé mouky
- 10 g kypřícího prášku do pečiva
- 1 bio citron
- 4 vejce
- 5 lžic švestkových povidel
- 100 g tmavé čokolády
- 1 lžička Skořice mleté Avokádo
- 1 balení přípravku Perník Avokádo
- pro dekoraci: ořechy, sušené ovoce
Způsob přípravy:
Do hrnce dáme máslo, mléko, med, cukr a za stálého míchání zahříváme až se vše rozpustí. Stáhneme z plotýnky a necháme vychladnout. Mouku smícháme s práškem do pečiva, skořicí a přípravkem do perníku. K mouce přilijeme vychladlou směs a přidáme nastrouhanou kůru z citronu a vejce a vše dobře promícháme. Těsto vylijeme na plech s papírem na pečení a pečeme při 175 °C cca 40 minut. Upečený a vychladlý perník podélně rozřežeme na 2 nebo 3 části. Každou namažeme povidly a opět složíme. Povrch perníku polijeme rozpuštěnou čokoládou a pak ozdobíme ořechy nebo sušeným ovocem.