- 292665
- Skladem
Skladem
Pepř černý je koření s ostrou chutí i vůní. Je neodmyslitelnou součástí mnoha pokrmů z masa, ryb, vajec; je vhodný do salátů, polévek, omáček.
Koření jednodruhové.
Pepř černý mletý
Celer - Může obsahovat
Cereálie obsahující lepek - Může obsahovat
Vejce - Může obsahovat
Mléko - Může obsahovat
Hořčice - Může obsahovat
Arašídy - Může obsahovat
Sezam - Může obsahovat
Sója - Může obsahovat
Neuvádí se
Pěkný-Unimex s.r.o.
Trojanova 16
120 00 Praha 2
Česká republika
Kostičky s chřestem a artyčoky
4 porce, 60 min.
Suroviny:
- 1 balení listového těsta
- 2 lžíce olivového oleje
- svazek zeleného chřestu
- 3 vejce
- 1/2 šálku smetany
- 4 lžíce černých oliv
- 300 g artyčoků marinovaných v olivovém oleji
- 1 hrnek strouhaného sýra Gouda
- 2 lžíce Oregána Avokádo
- špetka Muškátového oříšku mletého Avokádo
- dle chuti: Pepř černý mletý Avokádo, cukr, mořská sůl
Způsob přípravy:
Listové těsto vyválíme a nakrájíme z něj kolečka, která pak přeneseme na olejem vymazaný plech. Omytý a oloupaný chřest vaříme doměkka v osolené vodě se špetkou cukru. Vejce rozšleháme se smetanou. Přidáme jemně nakrájené olivy a artyčoky a oregáno. Uvařený chřest nakrájíme na menší kousky a společně s nastrouhaným sýrem přidáme do vaječné směsi. Jemně zamícháme, dochutíme solí, mletým pepřem a špetkou muškátového oříšku. Takto připravenou hmotu rozdělíme na z těsta vykrájená kolečka. Okraj těsta upravíme tak, aby byl výš a hmota z koláče nestékala. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C tak dlouho, až koláčky zrůžoví.