- 234489
- Skladem
Skladem
Rýže parboiled dlouhozrnná ve varných sáčcích.
Vlastnosti:
Doba přípravy 17-20 min.
4 varné sáčky
Vhodné pro vegetariány, vegany
Nelepí a nerozvařuje se
Přirozeně bez lepku
Jak parboiled rýže vzniká?
Ještě neloupanou rýži namočíme a pod vysokým tlakem spaříme vroucí vodou. Tím se důležité živiny dostanou ze slupky dovnitř zrna, zatímco povrch rýže se zpevní. Až poté rýži loupeme a leštíme.
V čem je parboiled rýže lepší?
Díky speciální úpravě je sypká, kyprá, nerozvařuje se a nelepí. Po uvaření je bílá a mírně tužší na skus.
Vyrobeno z rýže seté (Oryza sativa L.)
Neuvádí se
na 100 g výrobku: | |
---|---|
Energetická hodnota | 1480 kJ |
353 kcal | |
Tuky | < 0,5 g |
z toho nasycené matné kyseliny | < 0,1 g |
Sacharidy | 78 g |
z toho cukry | 0,5 g |
Vláknina | 0,7 g |
Bílkoviny | 8,3 g |
Sůl | < 0,01 g |
Podravka - Lagris, a.s.
Dolní Lhota 39
763 23 Dolní Lhota
Česká republika
Vyrobeno v České republice
Místo původu - Kód země původu suroviny*: *ITA = Itálie, GRC = Řecko, KHM = Kambodža, VNM = Vietnam, MMR = Myanmar, THA = Thajsko, viz uvedené země
Vaření ve varném sáčku - Pokojová teplota
Sáček s rýží propláchněte a vložte do osolené vroucí vody (1 sáček/1 l vody).
Vařte pod pokličkou na mírném plameni 17 - 20 minut, dokud rýže nezměkne.
Sáček vytáhněte a přebytečnou vodu nechte odkapat. Pak sáček roztrhněte a rýži servírujte.