- 226275
- Skladem
Skladem
PHILADELPHIA ORIGINAL je například neodmyslitelně spjata s přípravou slavného PHILADELPHIA koláče (cheesecake).
PHILADELPHIA ORIGINAL nabízí výrazný chuťový zážitek a výborně se hodí k přípravě studených i teplých pokrmů.
Vysokotučný měkký nezrající sýr, pasterizovaný.
Uchovejte při teplotě 1-8°C.
Plnotučné mléko
Smetana
Syrovátkový bílkovinný koncentrát (z mléka)
Jedlá sůl
Stabilizátor (karubin)
Kyselina (kyselina citronová)
Mléčné kultury
Tuk v sušině nejméně 61 %
Sušina nejméně 31,5 %
Mléko - Obsahuje
(100g): | 1 porce (30g): | %* 1 porce (30g): | |
---|---|---|---|
Energetická hodnota | 932 kJ/225 kcal | 280 kJ/68 kcal | 3 % |
Tuky | 21 g | 6,2 g | 9 % |
z toho nasycené mastné kyseliny | 14 g | 4,1 g | 21 % |
Sacharidy | 4,3 g | 1,3 g | |
z toho cukry | 4,3 g | 1,3 g | 1 % |
Vláknina | 0,2 g | <0,1 g | |
Bílkoviny | 5,4 g | 1,6 g | 3 % |
Sůl | 0,75 g | 0,23 g | 4 % |
*Referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8400 kJ/2000 kcal) | |||
Obsahuje 4-5 porcí |
Adresa distributora
ALIMPEX FOOD a.s.
Českobrodská 1174
198 00 Praha 9 - Kyje
Česko
Cheesecake
počet porcí: 16
čas přípravy: 30 min.
čas pečení: 30 min.
čas chlazení: 2 hod.
Přísady
Krusta
- 200 g sušenek (BeBe, máslové sušenky)
- 100 g másla
Náplň
- 600 g Philadelphia original
- 250 g moučkového cukru
- 1,5 lžičky vanilkové esence
- Jemně nastrouhanou kůru z jednoho citronu
- 1,5 polévkové lžíčky citronové šťávy
- 3 vejce a jeden žloutek navíc
- 200 ml zakysané metany
Na potření
- 250 ml zakysané smetany utřené s 1 lžící moučkového cukru a se 2 lžičkami citronové štávy
Postup přípravy
1. Troubu předehřejeme na 200 ˚C (oběhový vzduch). Sušenky vložíme do sáčku, sáček uzavřeme a obsah kompletně rozmělníme válečkem na těsto nebo ručně.
2. Rozpustíme máslo, smícháme se strouhankou ze sušenek a směs namačkáme do otvírací formy (24cm) na dort vyložené papírem na pečení.
3. Philadelphii, cukr, citrónovou šťávu, nastrouhanou citrónovou kůru,vanilkovou esenci a zakysanou smetanu promícháme elektrickým ručním mixérem. Postupně přidáme vejce.
4.Krémem naplníme formu na dort a necháme 5 min odležet. Koláč pečeme cca 30 min. v troubě, přičemž po 10ti minutách pečení teplotu snížíme na 110 ˚C. Po dobu pečení troubu neotvírat! Následně necháme koláč cca 2 hodiny chladnout v troubě s na 5 cm pootevřenými dvířky.
5. Po vyjmutí koláče z trouby potřeme vychlazenou zakysanou smetanou ochucenou cukrem a citrónovou šťávou
Náš tip
Ovocnou variantu pečeného dortu získáme tak, že do krému vmícháme plátky ze dvou pomerančů.