- 230370
- Skladem
Skladem
Jak parboiled rýže vzniká?
Ještě neloupanou rýži namočíme a pod vysokým tlakem spaříme vroucí vodou. Tím se důležité živiny dostanou ze slupky dovnitř zrna, zatímco povrch rýže se zpevní. Až poté rýži loupeme a leštíme.
V čem je parboiled rýže lepší?
Díky speciální úpravě je sypká, kyprá, nerozvařuje se a nelepí. Po uvaření je bílá a mírně tužší na skus.
Doba přípravy 17-20 min.
Přirozeně bez lepku
Vhodné pro vegetariány, vegany
Nelepí a nerozvařuje se
Bez lepku
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70 %.
Vyrobeno z rýže seté (Oryza sativa L.)
Neuvádí se
na 100 g výrobku: | |
---|---|
Energetická hodnota | 1480 kJ |
353 kcal | |
Tuky | < 0,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | < 0,1 g |
Sacharidy | 78 g |
z toho cukry | 0,5 g |
Vláknina | 0,7 g |
Bílkoviny | 8,3 g |
Sůl | < 0,01 g |
Výrobek obsahuje 16 porcí | |
1 porce = 60 g rýže |
Podravka - Lagris, a.s.
Dolní Lhota 39
763 23 Dolní Lhota
Česká republika
Vyrobeno v České republice, Kód země původu suroviny:* * ITA = Itálie, GRC = Řecko, KHM = Kambodža, VNM = Vietnam, MMR = Myanmar, THA = Thajsko
Návod na vaření - Pokojová teplota
Rýži propláchněte a vsypte do osolené vroucí vody (na 1 díl rýže je třeba cca 2,5 dílu vody). Vařte pod pokličkou na mírném plameni 17 - 20 minut, dokud rýže nezměkne. Přebytečnou vodu slijte a rýži servírujte.