- IN.000.374813
- Skladem
Skladem
Pohanka termicky loupaná.
Vlastnosti
Zdroj vlákniny
Jednoduchá příprava
Vhodné pro vegetariány, vegany
Snadná příprava
Univerzální použití
V čem pohanka vyniká?
Tradiční česká pochoutka k nám přicestovala ve 12. století z Himálaje. Je zdravá, vydatná a v kuchyni najde široké uplatnění. Vyniká svou lahodnou oříškovou chutí a snadno se připravuje.
K čemu se pohanka hodí?
Ideální je jako příloha nebo součást hlavního jídla. Snadno z ní vykouzlíte lahodné rizoto, salát, z části může nahradit maso v sekané.
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70 %.
Pohanka obecná loupaná (Fagopyrum esculentum Moench)
Cereálie obsahující lepek - Může obsahovat
na 100 g výrobku: | |
---|---|
Energetická hodnota | 1440 kJ |
344 kcal | |
Tuky | 2,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,4 g |
Sacharidy | 63 g |
z toho cukry | 0,8 g |
Vláknina | 7,8 g |
Bílkoviny | 13 g |
Sůl | <0,01 g |
Výživové údaje se mohou lišit v závislosti na sklizni |
Podravka - Lagris, a.s.
Dolní Lhota 39
763 23 Dolní Lhota
Česká republika
Vyrobeno v České republice, Kód země původu suroviny:* *CHN = Čína, POL = Polsko, UKR = Ukrajina, CZE = Česká republika, RUS = Rusko, LTU = Litva
Návod na vaření - Pokojová teplota
Přebranou a propláchnutou pohanku vsypte do vroucí osolené vody (3 díly vody na 1 díl pohanky), zamíchejte a minutu povařte pod pokličkou. Hrnec zabalte do utěrky a nechte 20 minut odstát. Sceďte a nechte odkapat.