- IN.0000.0757.65
- Skladem
Skladem
Président Camembert 250 g je nejznámější a nejoblíbenější francouzský druh měkkého zrajícího sýru s bílou plísní na povrchu. Je bohatý na bílkoviny a na vápník. Pod tenkou kůrkou pokrytou ušlechtilou plísní skrývá jemné a vláčné sýrové těsto. Mladý camembert (30 dní před datem spotřeby) má svěží chuť, zráním se stává silnější a plnější. Rovněž vůně, zpočátku jemná a mléčná, časem získává na intenzitě. Président Camembert je z 98 % tvořen pasterovaným kravským mlékem (na výrobu jednoho camembertu Président se spotřebují přibližně 2 litry mléka), zbylá 2 % tvoří sůl, mléčné kultury a plíseň Penicillium Candidum.
Výroba
Président Camembert se vyrábí v Normandii v naší továrně ve městě Domfront. Camembert, jeden z nejslavnějších sýrů na světě, právě z Normandie pochází. Nejlepší camemberty se dosud vyrábí v původní oblasti Normandie a jsou chráněné francouzskými zákony na ochranu značky. Správný camembert má typický plísňový povrch s nepatrnými světle hnědými skvrnkami, sýrové těsto má světle slámovou barvu, mělo by být stejnoměrně vyzrálé a ve středu se nedrobit. Dobrý sýr se vyznačuje čistým bylinkovým aroma s příjemnou žampionovou vůní, chuť je smetanová a komplexní, s příchutí svěží trávy.
Použití
Président Camembert si nejlépe vychutnáte jako součást sýrového talíře, k bílému pečivu či do salátů. Hodí se k němu lehké, svěží červené víno, k vyzrálému pak calvados nebo cidre.
Měkký zrající sýr s bílou plísní na povrchu.
MLÉKO, jedlá sůl, sýrařské kultury, mikrobiální syřidlo
Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Na 100 g výrobku: Energie 1100 kJ/265 kcal, Tuky 21 g z toho nasycené mastné kyseliny 15 g, Sacharidy <0,5 g, z toho cukry <0,5 g, Bílkoviny 19 g, Sůl 1,38 g
Výrobce/Distributor: Lactalis CZ, s.r.o, Líbalova 1/2348, 149 00 Praha 4