- 242849
- Skladem
Skladem
Jak dlouhozrnnou rýži připravujeme?
Každé zrnko pečlivě zbavíme slupek, omeleme a poté leštíme. Díky tomu je rýže krásně sypká a nadýchaná.
V čem dlouhozrnná rýže vyniká?
Jak již název napovídá, odlišuje se dlouhými zrnky jehličkového tvaru. Je přirozeně bezlepková. Výborně se hodí nejen jako příloha k pokrmům, ale také na zahuštění polévek či omáček.
Doba přípravy 14-17 min.
Přirozeně bez lepku
Vhodné pro vegetariány, vegany
Sypká a nadýchaná
Bez lepku
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70 %.
Vyrobeno z rýže seté (Oryza sativa L.)
Neuvádí se
na 100 g výrobku: | |
---|---|
Energetická hodnota | 1480 kJ |
353 kcal | |
Tuky | < 0,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | < 0,1 g |
Sacharidy | 78 g |
z toho cukry | < 0,5 g |
Vláknina | < 0,5 g |
Bílkoviny | 7,9 g |
Sůl | < 0,01 g |
Výrobek obsahuje 16 porcí | |
1 porce = 60 g rýže |
Podravka - Lagris, a.s.
Dolní Lhota 39
763 23 Dolní Lhota
Česká republika
Vyrobeno v České republice, Kód země původu suroviny:* * ITA = Itálie, GRC = Řecko, KHM = Kambodža, VNM = Vietnam, MMR = Myanmar, THA = Thajsko
Návod na vaření - Pokojová teplota
Rýži propláchněte a vsypte do osolené vroucí vody (na 1 díl rýže je třeba cca 2,5 dílu vody). Vařte pod pokličkou na mírném plameni 14 - 17 minut, dokud rýže nezměkne. Přebytečnou vodu slijte a rýži servírujte.