- IN.0000.0723.51
- Skladem
Skladem
Vzhledem k charakteru masa a vysokému podílu vaziva je pro jehněčí kolínka nejlepší dlouhá tepelná úprava dušením nebo pečením, během níž maso změkne a zkřehne. Vykostěné koleno lze nakrájet na menší části a použít do dušených směsí se zeleninou, zadní kolena s kostí je možné naporcovat a připravit na grilu ve formě steaků. Přední kolena jsou vhodná i na vývar a do masitých polévek.
Jehněčí kolínka pocházejí z přední části (plece). Mají intenzivní chuť a svědčí jim dlouhá tepelná úprava.
Zadní kolena obsahují oproti předním vyšší podíl masa a menší podíl vaziva. Maso je zbarvené do červena a je poměrně libové.
Jehněčí výsekové maso hluboce zmrazené.
Skladujte při teplotě -18°C a nižší.
Věděli jste že..?
- Jehněčí maso je cenným zdrojem železa a zinku, obsahuje vitamín D a vitamíny skupiny B.
- Jehněčí kolínka se hodí především na pečení, dušení, a obecně delší časovou přípravu.
- U mladého jehněčího o váze dvou kilogramů může ale stačit i pouhá hodina pečení.
- Osobitá chuť jehněčího snese výraznější aromatické koření – klasickou volbou jsou česnek a rozmarýn, výborně poslouží tymián, šalvěj, petržel, majoránka, máta nebo dobromysl.
Jehněčí maso
Neuvádí se
Neuvádí se
Výrobce: AFFCO NEW ZEALAND. Dovozce do EU: VISSER & VAN WALSUM B.V.