- IN.000.279489
- Skladem
Skladem
Jáhly jsou malé žluté kuličky o průměru přibližně 1 mm a vznikají oloupáním a vyleštěním zrn prosa. Jáhly si velmi rychle získaly oblibu u našich předků, protože vařením výrazně nabudou a na dlouhou dobu zasytí. Mají vysokou výživovou hodnotu a kromě toho jsou přirozeně bezlepkové. Najdeme je v řadě staročeských receptů, hodí se do slaných i sladkých jídel. Nechte se inspirovat původní českou kuchyní a ochutnejte jáhly jako přílohu, nákyp nebo kaši, případně je použijte jako základ do škubánků nebo zavářku do polévky.
Mlýnské obilné výrobky.
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70 %.
Před vařením jáhly 2-3x spaříme, vsypeme do vroucí vody a vaříme 20 minut.
Vyrobeno z prosa setého (Panicum miliaceum L.)
Cereálie obsahují lepek - Může obsahovat
Sója - Může obsahovat
Na 100 g výrobku: Energetická hodnota (KJ) 1504, Energetická hodnota (kcal) 359, Tuky (g) 4,2 Z toho nasycené mastné kyseliny (g) 0, Sacharidy (g) 73 Z toho cukry (g) 0, Vláknina (g) 8,5, Bílkoviny (g) 11, Sůl (g) 0
LA Food s.r.o., Kvítkovická 1533, 763 61 Napajedla