- 290340
- Skladem
Skladem
Kotlety poskytují křehké, velmi jemně mramorované maso s ponechaným žebrem a na povrchu jsou pokryty vrstvou tuku. Maso ze zadní části hřbetu je křehké a libové, z přední části více prorostlé, a tedy šťavnatější.
Nasekáním hřbetu mezi žebry se získávají populární jehněčí kotlety, které nejlépe vyniknou při minutkové úpravě.
Jehněčí kotlety jsou vyhlášenou delikatesou. Svědčí jim jen krátká tepelná úprava, jinak hrozí vysušení – ideální je opečení na pánvi nebo grilu. Hřebínek lze také upéci vcelku a následně nakrájet na jednotlivé plátky s ponechaným žebrem. V obou případech je třeba maso připravovat dorůžova, aby zůstalo šťavnaté. Jehněčí kotlety mají vynikající chuť, která by neměla vlivem dochucování zaniknout – k dokonalému zážitku postačí pepř, sůl, čerstvé bylinky a česnek.
Jehněčí výsekové maso hluboce zmrazené.
Skladujte při teplotě -18°C a nižší.
Věděli jste že..?
- Jehněčí maso je cenným zdrojem železa a zinku, obsahuje vitamín D a vitamíny skupiny B.
- Jehněčí kotleta se díky svému tvaru skvěle hodí k minutkové přípravě a ke grilování.
- U mladého jehněčího o váze dvou kilogramů může stačit i pouhá hodina pečení.
- Osobitá chuť jehněčího snese výraznější aromatické koření – klasickou volbou jsou česnek a rozmarýn, výborně poslouží tymián, šalvěj, petržel, majoránka, máta nebo dobromysl.
Jehněčí maso
Neuvádí se
Neuvádí se
Výrobce: AFFCO NEW ZEALAND. Dovozce do EU: VISSER & VAN WALSUM B.V.