- IN.0000.0786.24
- Skladem
Skladem
Jehněčí kýta poskytuje vynikající a vysoce kvalitní maso, které se hodí pro celou řadu kuchyňských úprav – pečení, dušení i minutky. Patří k největším částem jehněčího – spolu se zadním kolenem tvoří 30% podíl celkové hmotnosti.
Maso z jehněčí kýty je velmi libové, křehké, jemně vláknité a obsahuje jen malé množství šlach. V případě mladších kusů má cihlově červenou barvu a povrchový tuk je čistě bílý. S postupujícím věkem maso tmavne a tuk získává nažloutlý nádech.
Menší kýty z mladších jehňat se obvykle pečou vcelku v troubě nebo na grilu či rožni. Povrchovou vrstvu tuku je vhodnější ponechat – maso zůstane šťavnaté a bude mít výraznější chuť. Kýta nakrájená na kostky se hodí pro přípravu dušených pokrmů, ve formě plátků ji lze využít na řízky a steaky. Na dochucení se nejčastěji používá česnek, rozmarýn a tymián, během pečení ji lze podlévat červeným nebo bílým vínem. Výrazná chuť jehněčího masa ladí i s ovocnými omáčkami, orientální nádech mu dodá skořice, hřebíček a muškátový oříšek.
Jehněčí výsekové maso hluboce zmrazené.
Skladujte při teplotě -18°C a nižší.
Věděli jste že..?
- Jehněčí maso je cenným zdrojem železa a zinku, obsahuje vitamín D a vitamíny skupiny B.
- Kýtě se při pečení nechává kost nebo její část; zvýrazní se tak její chuť a zůstane šťavnatá.
- U mladého jehněčího o váze dvou kilogramů může stačit i pouhá hodina pečení.
- Osobitá chuť jehněčího snese výraznější aromatické koření – klasickou volbou jsou česnek a rozmarýn, výborně poslouží tymián, šalvěj, petržel, majoránka, máta nebo dobromysl.
Jehněčí maso
Neuvádí se
Neuvádí se
Výrobce: AFFCO NEW ZEALAND. Dovozce do EU: VISSER & VAN WALSUM B.V.