- IN.000.445520
- Skladem
Skladem
Bobkový list skvěle okoření omáčky jako je rajčatová či svíčková; polévky, zvěřinu, paštiky.
Koření jednodruhové. Výjimečná síla bylinek a koření.
Bobkový list
Celer - Může obsahovat
Cereálie obsahující lepek - Může obsahovat
Vejce - Může obsahovat
Laktóza - Může obsahovat
Mléko - Může obsahovat
Hořčice - Může obsahovat
Arašídy - Může obsahovat
Sezam - Může obsahovat
Sója - Může obsahovat
Neuvádí se
Pěkný-Unimex s.r.o.
Trojanova 16
120 00 Praha 2
Česká republika
Zelňačka s uzeným
4 porce, 45 min.
Suroviny:
- 2 cibule
- olej
- 6 stroužků česneku
- 400 g kysaného zelí
- 300 g brambor
- 250 g uzeného masa
- 2 lžíce hladké mouky
- 250 ml 12% smetany
- hladkolistá petrželka
- 3 lžíce Papriky sladké mleté Avokádo
- 3 Bobkové listy Avokádo
- 6 kuliček Nového koření celého Avokádo
- dle chuti: cukr, Pepř černý mletý Avokádo, Kmín drcený Avokádo, sůl
Způsob přípravy:
Cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji. Přidáme rozmačkaný česnek, mletou papriku, promícháme a zalijeme 700 ml vody. Scezené zelí překrájíme a vložíme také do hrnce. Přidáme kmín, bobkový list, nové koření a sůl. Vaříme na mírném ohni cca 30 minut. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme zvlášť v osolené vodě. Nakrájené uzené maso opečeme na oleji dozlatova. Moukou rozmíchanou ve smetaně polévku zahustíme a povaříme 10 minut. Dochutíme solí, pepřem a cukrem. Nakonec do polévky vložíme uvařené brambory a opečené maso, necháme prohřát. Podáváme ozdobené petrželkou.