- 292665
- Skladem
Skladem
Majoránka nesmí chybět v bramboráku či zabijačkových pochoutkách. Používá se do polévek, gulášů, všech druhů mas, luštěnin.
Koření jednodruhové.
Majoránka
Celer - Může obsahovat
Cereálie obsahující lepek - Může obsahovat
Vejce - Může obsahovat
Laktóza - Může obsahovat
Mléko - Může obsahovat
Hořčice - Může obsahovat
Arašídy - Může obsahovat
Sezam - Může obsahovat
Sója - Může obsahovat
Neuvádí se
Pěkný-Unimex s.r.o.
Trojanova 16
120 00 Praha 2
Česká republika
Krůtí játra s jablky
4 porce, 30 min.
Suroviny:
- 600 g krůtích jater
- 500 ml mléka
- 4 jablka
- 1 citron
- 3 lžíce másla
- 50 ml brandy
- 2 lžičky medu
- 1 lžíce Hořčice Delikates Avokádo
- 4 lžíce hladké mouky
- 1/4 šálku slunečnicového oleje
- 4 snítky rozmarýnu
- 1 lžička Pepře barevného celého Avokádo
- 1 lžička Majoránky Avokádo
Způsob přípravy:
Omytá a očištěná játra vložíme do mléka na 6-8 hodin. Poté vyjmeme z mléka a osušíme. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a pokapeme šťávou z citronu. Poté je smažíme na másle, přidáme brandy, med, čerstvě pomletý barevný pepř a majoránku. Játra jemně potřeme hořčicí, poprášíme moukou a usmažíme na rozpáleném oleji. Usmažená játra servírujeme na aromatických jablečných plátcích, přelitá jablečnou omáčkou, ozdobená snítkou čerstvého rozmarýnu.