- 142948
- Skladem
Skladem
Oregáno krásně dochutí pizzu, těstoviny, rajčatové pokrmy, sekaná masa; také kuře, králíka, ryby, zeleninové a vaječné pokrmy.
Koření jednodruhové.
Oregano
Celer - Může obsahovat
Cereálie obsahující lepek - Může obsahovat
Vejce - Může obsahovat
Mléko - Může obsahovat
Hořčice - Může obsahovat
Arašídy - Může obsahovat
Sezam - Může obsahovat
Sója - Může obsahovat
Neuvádí se
Pěkný-Unimex s.r.o.
Trojanova 16
120 00 Praha 2
Česká republika
Focaccia s olivami a rajčaty
4 porce, 60 min.
Suroviny:
- 1/2 šálku vlažné vody
- 40 g čerstvého droždí
- 1 lžička cukru
- 700 g mouky
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g černých oliv
- 100 g zelených oliv
- 300 g cherry rajčátek
- 1 lžička Oregána Avokádo
- dle chuti: mořská sůl hrubozrnná
Způsob přípravy
Ve vodě rozpustíme cukr a droždí. Přelijeme do mísy a postupně přisypáváme mouku až vznikne hladké těsto. Mísu přikrijeme utěrkou a necháme vykynout. Z těsta vypracujeme dva bochánky. Na vále z nich vypracujeme dvě silnější placky, které posypeme mořskou solí a polijeme olivovým olejem, který rozetřeme po povrchu. Těsto promačkáme prsty, abychom do něj zapracovali sůl a olej. Vytvořené placky přendáme na plech s pečícím papírem. Povrch poklademe nakrájenými olivami a rajčátky, posypeme oregánem. Pečeme dozlatova po dobu 12-15 minut při teplotě 220-250°C. Necháme vychladnout. Podáváme nakrájené na pásky jako přílohu k tomatové polévce.