- IN.0000.0796.18
- Skladem
Skladem
Jehněčí plec neboli ramínko je skvělou volbou pro přípravu dušených pokrmů. Ve srovnání s kýtou je tučnější a také výrazně menší – její podíl na celkové hmotnosti činí cca 17%.
Maso z plece má sytě červenou barvu a obsahuje více šlach, vaziva a tuku než kýta. Na celém povrchu se nachází tukové krytí – spodní část lze před úpravou odstranit, aby byl výsledný pokrm libovější.
Jehněčí plec poskytuje velmi chutné a křehké maso, je však třeba počítat s delší dobou tepelné úpravy. Ideálně se hodí na dušení nebo pozvolné pečení, například na česneku nebo kořenové zelenině a víně. Využití dále nalezne při přípravě gulášů a ragú, skvělá je na masité polévky. Díky vyššímu podílu tuku se uplatní i v mleté podobě – na kebaby, karbanátky nebo burgery. K dochucení jsou vhodné čerstvé bylinky, především rozmarýn a tymián, osobitá chuť jehněčího dobře ladí i s výraznějším orientálním kořením.
Jehněčí plec bez kosti, hluboce zmrazené.
Skladujte při teplotě -18°C a nižší.
Věděli jste že..?
- Jehněčí maso je cenným zdrojem železa a zinku, obsahuje vitamín D a vitamíny skupiny B.
- Plec se skvěle hodí na pečení, dušení, na přípravu závitků, hamburgerů či masových kuliček.
- U mladého jehněčího o váze dvou kilogramů může stačit i pouhá hodina pečení.
- Osobitá chuť jehněčího snese výraznější aromatické koření – klasickou volbou jsou česnek a rozmarýn, výborně poslouží tymián, šalvěj, petržel, majoránka, máta nebo dobromysl.
Jehněčí maso
Neuvádí se
Neuvádí se
Dovozce: Rotterdam Trading Office B.V., DALSTEINDREEF 101 T/M 139, AMSTERDAM ZUIDOOST, 1100 AD, Nizozemsko