- 228589
- Skladem
Skladem
%
Hrách je luštěnina lidem známá už několik tisíc let, a není tedy divu, že ho pěstovali už staří Římané. Hrách, ať zelený nebo žlutý, totiž obsahuje rostlinné bílkoviny, vlákninu, vitaminy i minerální látky. Dokáže částečně nahradit živočišné bílkoviny, zasytí a je přirozeně bezlepkový. Žlutý hrách (zvlášť půlený) je lépe stravitelný, nemusí se namáčet, hodí se k přípravě kaší, pyré a hustých polévek. Oblíbený je i zelený hrách, který má ve srovnání s žlutým výraznější chuť.
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70 %.
Hrách žlutý loupaný půlený
Cereálie obsahující lepek - Může obsahovat
Sója - Může obsahovat
Na 100g | % RI* na 100 g | |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1442 kJ/ | 17 % |
340 kcal | ||
Tuky | 1,0 g | 1 % |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g | 1 % |
Sacharidy | 61 g | 23 % |
z toho cukry | 5,1 g | 6 % |
Vláknina | 1,1 g | - |
Bílkoviny | 21 g | 43 % |
Sůl | 0,02 g | 0,4 % |
* Referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8400 kJ/2000 kcal) | ||
Sůl je v potravině obsažená výlučně v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku |
Podravka - Lagris, a.s.
Dolní Lhota 39
763 23 Dolní Lhota
Česká republika
Kód země původu suroviny*:
*CZE=Česká republika, POL=Polsko, UKR=Ukrajina, CAN=Kanada.
Návod k přípravě:
1. Přebraný a propláchnutý hrách namočte na 4 hodiny do vlažné vody. Hrách žlutý půlený se namáčet nemusí.
2. Vařte doměkka a solte dle chuti před úplným změknutím.