- IN.000.458971
- Skladem
Skladem
Jemně aromatické chutné maso je relativně tučné, ale zdravé – především díky velkému množství omega-3 mastných kyselin, dále vitaminům skupiny B, vitaminu D, selenu a draslíku. Za typicky oranžovou barvu vděčí karotenoidům obsaženým v měkkýších a korýších, jimiž se lososi živí.
Zcela čerstvou rybu lze podávat syrovou ve formě carpaccia a jako přísadu do sushi. Jinak losos patří k nejvšestrannějším rybám a umožňuje nespočet úprav počínaje vařením ve vodě a v páře, přes smažení, přípravu metodou sous-vide až po grilování. Losos vcelku – s náplní, krustou nebo obalený v těstě – se peče v troubě. Uzený či konzervovaný se hodí na jednohubky, do tenkých palačinek, šátečků nebo na bramborové pokrmy. Tradiční specialitou je losos naložený do soli.
Losos obecný - filet s kůží. Latinský název: Salmo salar.
Způsob produkce: Produkt farmového chovu v Norsku.
Ryby a výrobky z nich
Výrobce/Distributor: Brdr. Schlie´s fiskeeksport A/S, Soren Nordbysvej 27-29, 9850 Hirtshals, Danmark