- 242849
- Skladem
Skladem
Bulgur. Nalámaná celozrnná pšenice, která se používá jako součást pokrmů.
Bulgur je lehce stravitelný a obsahuje množství vlákniny. Má lehce oříškovou chuť, která je v zahraniční kuchyni nedílnou součástí receptur pro tabouleh, pilaf nebo falafel. V české a slovenské gastronomii se bulgur používá především jako součást karbanátků, nádivek, jako zavářka do polévek nebo zeleninových salátů.
BULGUR
Obiloviny obsahující lepek
Na 100 g výrobku: Energetická hodnota 1503 KJ/359 kcal, Tuky 2,3 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g, Sacharidy 76,7 g z toho cukry 0 g, Bílkoviny 10,8 g, Sůl 0,02 g
LA Food s.r.o.
Kvítkovická 1533
Napajedla
Česká republika
Návod k přípravě:
1. Bulgur propláchněte a vsypte do osolené vroucí vody (na 1 šálek bulguru je třeba cca 2,5 šálku vody).
2. Vařte pod pokličkou na mírném plameni cca 15 minut, dokud bulgur nezměkne.
3. Přebytečnou vodu slijte a servírujte. Hotový bulgur můžete zjemnit oříškem másla.
Tabouleh
Suroviny na 4 porce: 100 g bulguru Lagris, sůl, oříšek másla, 1 ks menší červené cibule, 5 ks jarní cibulky, 1 ks salátové okurky, 6 ks středně velkých a pevných rajčat, svazek čerstvé máty a čerstvé hladkolisté petrželky, 6 polévkových lžic olivového oleje, 1 ks citrónu, listy římského salátu.
Příprava: bulgur připravte podle návodu na obalu a nechte lehce vychladit. Mezitím umyjte a očistěte zeleninu, kterou nakrájíte na menší kousky. Okurku i rajčata zbavte semínek. Bylinky nasekejte najemno. Vše společně vložte do větší mísy a přidejte uvařený bulgur. Zakápněte olivovým olejem a citrónovou šťávou, dle potřeby ještě dochuťte solí a pepřem. Podávejte se skrojky citrónu na salátovém listu.