- 230370
- Skladem
Skladem
Je charakteristická svým tvarem. Délka zrna je větší než 6 mm a šířka přes 2 mm. Používá se zejména jako příloha k masu. Připravuje se obvykle vařením a dušením. Je vysoce kvalitní a chuťově neutrální. Výborně absorbuje chuť koření a omáček. Je nejpopulárnější rýží v restauracích.
Rýže dlouhozrnná loupaná
Vlastnosti
Varné sáčky
Jen 14 min
Výborná jako příloha k masu a omáčkám
Rýže
Neuvádí se
ve 100 g výrobku | |
---|---|
energetická hodnota | 1491 kJ/356 kcal |
tuky | 1,2 g |
z toho nas.m.kyseliny | 0,3 g |
sacharidy | 80,4 g |
z toho cukry | 0 g |
bílkoviny | 6,7 g |
sůl | 0 g |
LA Food s.r.o.
Kvítkovická 1533
Napajedla
Česká republika
Návod na přípravu:
Rýži ve varných sáčcích několikrát propláchněte a vložte do dostatečného množství osolené vroucí vody. Vařte pod pokličkou na mírném ohni asi 14 - 17 minut, dokud rýže nezměkne. Vyndejte sáčky z vody a nechte okapat.
Tip na recept
Rýže s hráškem a žampiony
Suroviny na 4 porce:
250g rýže Menu Gold dlouhozrnná, 40g hrášku, 50g žampionů, sůl, 15g másla
Postup:
Rýži připravíme dle návodu. Žampiony nakrájíme na plátky, přidáme hrášek a společně podusíme na másle. Smícháme s rýží a společně prohřejeme. Podáváme jako přílohu například ke kuřecímu nebo vepřovému masu.