- IN.0000.0751.79
- Skladem
Skladem
Pevné bílé maso s jemnou chutí má málo kostí i kalorií (97 kcal/100 g), obsahuje však množství proteinů, selenu, vitaminu B6, hořčíku a fosforu. K dispozici je po celý rok (hlavní sezona trvá od března do prosince), ale stejně jako jiné mořské ryby bývá nejchutnější v zimě.
Zvlášť šetrnou přípravou je pečení ryby se šupinami v solné krustě – žár totiž nepůsobí přímo na maso, v němž zůstane veškerá šťáva. Klasikou je grilování mořského vlka marinovaného v oleji, velmi jednoduché je dušení celé ryby v troubě ve vývaru s trochou bílého vína. Zachová se tak výtečné rybí aroma a chuť jemného bílého masa se plně rozvine. Vždy je nutné kořenit s mírou, aby se nepřehlušila jedinečná chuť a vůně masa.
Mořský vlk kuchaný celý. Latinský název: Dicentrarchus labrax.
Způsob produkce: Mořský chov
Ryby a výrobky z nich
Výrobce/Distributor: Andromeda S.A., Old National Road Patras-Athens 55, P.O. 26500, Řecko
Prodejce: Andromeda Iberica Acuicultura, S.L.C / Manuel Sanchis Guarner, 3 12600 Vall d`Uxo (Castellon), Španělsko