- IN.0000.0749.07
- Skladem
Skladem
Žebro se řadí k přednímu hovězímu masu a vykrajuje se z hrudní části pod plecí. Podle konkrétního umístění se rozlišuje na žebro vysoké a holé. Patří k cenově dostupným řezům a výtečně se hodí k vaření a přípravě polévek. Vysoké i holé žebro se uplatní při přípravě silného hovězího vývaru.
Ke změknutí masa je zapotřebí delší tepelné úpravy – vařené maso pak lze podávat samostatně s hořčicí a křenem nebo smetanovými omáčkami, využijete je do gulášové polévky nebo jako vložku do vývaru. Hodí se i k pozvolnému pečení a dušení, vrchní libový plátek z vyzrálého řezu lze využít na minutky.
Hovězí přední s kostí žebro, chlazené.
Skladujte při teplotě +1°C až +4°C. Po rozbalení ihned zpracujte.
Hovězí přední žebro
Neuvádí se
Neuvádí se
Masokombinát Polička a.s., Kamenec u Poličky 300, 572 01 Polička, Česká republika