- IN.0000.0724.94
- Skladem
Skladem
Morkové kosti, oblíbená ingredience vhodná nejen k přípravě vývarů, se získávají ze stehenních, ramenních a holenních kostí hovězího dobytka.
Morkové kosti se s oblibou využívají na polévky, vývary a demi-glace. Lze je také péci v troubě a morek poté konzumovat samostatně s pečivem, nebo z něj připravit pomazánku ochucenou solí, česnekem, petrželkou a citronovou šťávou. Při tepelné úpravě je třeba hlídat čas – morek je tvořen převážně tukem a po určité době se rozpustí. Syrový morek se využívá také k přípravě knedlíčků do polévky.
Morkové kosti jalovice / býk, chlazené. Skladujte při teplotě +1°C až +3°C. Po rozbalení ihned zpracujte.
Hovězí morkové kosti
Neuvádí se
Neuvádí se
Masokombinát Polička a.s., Kamenec u Poličky 300, 572 01 Polička, Česká republika