- 255009
- Skladem
Skladem
Hovězí vývar Vitana je silný vývar připravený od základu jako ve Vaší kuchyni pozvolným vařením kvalitních surovin. Výborně se hodí jako univerzální pomocník pro vaření, skvěle se rozpouští, příjemně voní a dodá Vašim pokrmům tu správnou chuť.
Náš tip:
Chuť svého domácího guláše nebo perkeltu výborně zvýrazníte Hovězím vývarem Vitana.
Chuť masové omáčky bude ještě masovější po přidání Hovězího vývaru Vitana.
Zahuštěný výrobek.
Obsah kelímku může krystalizovat - toto je přirozený proces zrání, který nemá vliv na kvalitu výrobku.
Skladujte v suchu. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Pitná voda
Mořská sůl 22 %
Aroma
Rostlinný tuk
Trehalosa
Hnědý cukr
Sušená mletá zelenina (mrkev, cibule a pórek)
Zahušťovadla (xanthan, guma guar)
Želírující látky (karagenan, chlorid draselný)
Sušené telecí maso 0,5 %
Pepř černý
Celer - Může obsahovat
Vejce - Může obsahovat
Lepek - Může obsahovat
Lupina - Může obsahovat
Mléko - Může obsahovat
Ve 100 g výrobku | Ve 100 ml připraveného bujónu | % GDA* ve 100 ml připraveného bujónu | |
---|---|---|---|
Energetická hodnota | 422 kJ/99 kcal | 21 kJ/5 kcal | |
Bílkoviny | 2,0 g | 0,10 g | |
Sacharidy | 9,5 g | 0,50 g | |
z toho cukry | 3,2 g | 0,17 g | |
Tuky | 6,5 g | 0,34 g | |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,6 g | 0,08 g | |
Vláknina | 0,46 g | 0,02 g | |
Sodík | 9,2 g | 0,49 g | 20,5 % |
*GDA - doporučené denní množství pro dospělé vztažené na denní potřebu energie 2000 kcal | |||
Výživové nároky jednotlivců se mohou lišit v závisloti na věku, pohlaví, hmotnosti a fyzické aktivitě |
VITANA, a.s., Mělnická 133, 277 32 Byšice, Česká republika
Návod na přípravu:
1 vanička Hovězího vývaru se ropustí v 500 ml vroucí vody.
Recept pro Vás:
Bretaňské fazole
Suroviny: 300 g bílých fazolí, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 2-4 lžíce oleje, 4 lžíce kečupu, česnek, 1 vanička Hovězího vývaru Vitana, mletý pepř, sůl, ocet, špetka cukru. Podáváme jako lehkou večeři nebo s uzeným masem.
Z cibule, oleje a mouky vytvoříme jíšku, osmažíme do zlatova a povaříme. Uvařené měkké fazole vložíme do jíšky, přidáme rozetřený česnek a kečup, vaničku Hovězího vývaru, pepř, sůl a ocet, podle chuti i špetku cukru a asi 5 minut dusíme.