- IN.0000.0775.72
- Skladem
Skladem
Sypká směs pro přípravu hotového pokrmu.
Skladujte v suchu. Po přípravě ihned spotřebujte.
Složení suché směsi:
Pšeničná mouka (obsahuje lepek)
Sušené brambory 16,2%
Jedlá sůl
Celer hlíznatý - Může obsahovat
Vejce - Může obsahovat
Lupina - Může obsahovat
Mléko - Může obsahovat
Na 100 g hotového výrobku: Energetická hodnota 592 / 139 (kj/kcal), Tuky 0,6 (g), z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 (g), z toho mononenasycené mastné kyseliny (g), z toho polynenasycené mastné kyseliny (g), Sacharidy 28,9 (g), z toho cukry 0,1 (g), z toho polyalkoholy (g), z toho škroby (g), Vláknina (g), Bílkoviny 4,2 (g), Sůl 1,1 (g)
VITANA, a.s.
Mělnická 133
277 32 Byšice
Česká republika
Návod k přípravě:
1. Obsah sáčku smícháme s 0,25l studené vody, dobře propracujeme a necháme 5 minut odpočinout.
2. Těsto protlačíme sítem na halušky do neosolené vroucí vody a vaříme cca 1 minutu (než halušky vyplavou na povrch).
3. Uvařené halušky cedníkem vyndáme, propláchneme studenou vodou a promastíme olejem. Můžeme promíchat s osmaženou slaninou a podle chuti posypeme brynzou nebo tvarohem.
Náš tip!
Halušky se špenátem a ricottou
Potřebujeme:
250 g směsi na přípravu Halušek, 1 ks jarní cibulky nakrájené na nudličky, 100 g listového špenátu, 250 ml smetany, 250 g ricotty, 1 ks česnekového stroužku na plátky, olivový olej, sůl, pepř.
Návod k přípravě:
Halušky uvaříme podle návodu. Na rozehřátém oleji orestujeme jarní cibulku, přidáme listový špenát, smetanu, ricottu a česnek. Promícháme, osolíme a opepříme a provaříme na mírném ohni 3 minuty. Nakonec vmícháme halušky. Při servírování ozdobíme pažitkou. Dobrou chuť.