- 230370
- Skladem
Skladem
Těstoviny vaječné sušené.
Skladujte v suchu.
Těstárna bratří Zátků byla založena v roce 1884 jako vůbec první v tehdejším Rakousko-Uhersku. Dnes patří ve skupině s partnerskými těstárnami k největším ve střední Evropě. Je známá především jako dodavatel vaječných těstovin, vyráběných v široké paletě tvarů pod značkami Zátkovy vaječné těstoviny a Zátkovy válcované nudle. Tajemství kvality Zátkových vaječných těstovin tkví v jejich výrobě na moderních výrobních linkách z mouky umleté ve vlastním mlýně.
Z české přírody již od roku 1884.
Pšeničná mouka
Sušená vejce (2 %)
Vejce - Obsahuje
Pšenice - Obsahuje
na 100 g výrobku | % RHP | |
---|---|---|
Energetická hodnota kJ | 1540 | |
kcal | 364 | 18 |
Tuky g | 2,3 | 3 |
z toho nasycené mastné kyseliny g | 0,6 | 3 |
Sacharidy g | 72,0 | 28 |
z toho cukry g | 2,6 | 3 |
Bílkoviny g | 11,9 | 24 |
Sůl g | 0,06 | 1 |
RHP - Referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8400 kJ/2000 kcal) |
Europasta SE
U Sila 246
373 82 Boršov nad Vltavou
Návod na přípravu:
- Těstoviny vložíme do osolené vroucí vody (na 100 g těstovin 1 litr vody), můžeme přidat lžíci jedlého oleje.
- Sůl a olej je dobré do vody přidat teprve až se začne vařit - voda vzkypí, provzdušní se a těstoviny se neslepí.
- Vaříme 8 - 10 minut a často mícháme. Správnost uvaření zjistíme ochutnáním.
- Těstoviny dochází až na talíři - proto je dobré je scedit, když jsou ještě ve středu moučné.
- Těstoviny scedíme a podáváme.