- IN.0000.0720.41
- Skladem
Skladem
Těstoviny vaječné sušené.
Skladujte v suchu.
Těstárna bratří Zátků byla založena v roce 1884 jako vůbec první v tehdejším Rakousko-Uhersku. Dnes patří ve skupině s partnerskými těstárnami k největším ve střední Evropě. Je známá především jako dodavatel vaječných těstovin, vyráběných v široké paletě tvarů pod značkami Zátkovy vaječné těstoviny a Zátkovy válcované nudle. Tajemství kvality Zátkových vaječných těstovin tkví v jejich výrobě na moderních výrobních linkách z mouky umleté ve vlastním mlýně.
Z české přírody již od roku 1884.
Pšeničná mouka
Sušená vejce (2 %)
Vejce - Obsahuje
Pšenice - Obsahuje
na 100 g výrobku | % RHP | |
---|---|---|
Energetická hodnota kJ | 1540 | 18 |
kcal | 364 | |
Tuky g | 2,3 | 3 |
z toho nasycené mastné kyseliny g | 0,6 | 3 |
Sacharidy g | 72,0 | 28 |
z toho cukry g | 2,6 | 3 |
Bílkoviny g | 11,9 | 24 |
Sůl g | 0,06 | 1 |
RHP - Referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8400 kJ/2000 kcal) |
Výrobce/Distributor: Europasta SE, U Sila 246, 373 82 Boršov nad Vltavou
Vařit - Pokojová teplota
Návod na přípravu: Těstoviny vložíme do osolené vroucí vody (na 100 g těstovin 1 litr vody) můžeme přidat lžíci jedlého oleje. Vaříme podle doby uvedené na obale a často mícháme. Správnost uvaření zjistíme ochutnáním. Těstoviny scedíme a podáváme.
Rady a tipy
Zásadou je nešetřit vodou - na 100 g těstovin je třeba nejméně 1 litr vody s kapkou oleje a lžičkou soli.
Sůl a olej je dobré do vody přidat teprve až se začne vařit - voda vzkypí, provzdušní se a těstoviny se neslepí.
Těstoviny vaříme ve velkém hrnci, aby měly dostatek prostoru k pohybu a správně nabyly na objemu.
Těstoviny dochází až na talíři - proto je dobré je scedit, když jsou ještě ve středu moučné.
Nebojte se experimentovat - těstoviny se v harmonii snášejí s nesčetnými přísadami a příchutěmi.
Vaječné těstoviny mají jemnou a lahodnou chuť.